Activiteiten in en rond Arvika

Arvika kent een aantal restaurants waaronder Olssons Brygga, Jenny´s, The Oven, Barbord, Cafe Regi, Häll en een Thais restaurant en vele pizzeria´s. Het is in Zweden heel gewoon om van maandag tot en met vrijdag te lunchen bij verschillende eetgelegenheden. De prijzen zijn door de staat vastgesteld en variëren van SEK 65 tot SEK 100. De restaurants serveren hun lunch meestal tussen 11.00 uur tot 14.00 uur en sommige tot 15.00 uur. 

​

O'Leary's heeft naast het sportcafe ook een bowlingbaan.

​

Rondom Arvika zijn talloze mogelijkheden om te wandelen, zowel korte als lange tochten. 

Kaarten hiervan zijn te verkrijgen bij het toeristenbureau en zijn eventueel op voorhand ook bij ons te bestellen. 

​

Buiten wandelen zijn deze paden ook uitermate geschikt om te mountainbiken. 

​

De zwemmogelijkheden zijn talloos. Buiten het overdekte zwembad in Arvika zijn overal badplaatsen te vinden, waar u heerlijk kunt zonnen en een frisse duik kunt nemen in het meer Glafsfjorden. Wilt u meer gebruik maken van het water, dan heeft u de mogelijkheid om een kano te huren bij het kanocentrum en een kijkje te nemen aan de overkant van het meer waar het prachtige natuurreservaat Glaskogen ligt. 

​

Bent u meer in voor een relax rondje golfen, ook dat kan in Arvika.

Er liggen verschillende golfbanen in de regio. De rijafstanden variëren van 15 minuten tot een uur. De meeste banen zijn 18 holes. 

Arvika Golfklubb

Eda Golfklubb

Sunne Golfklubb

Årjäng Golfklubb

Karlstad Golfklubb

​

​

Arvika heeft ook een openluchtmuseum Sågudden, welke gelegen is aan het water bij het park. Het Fordonsmuseum en Rackstadmuseum mogen zeker ook niet vergeten worden.

​

Arvika is een uitstekend uitgangspunt om stedentrips te maken naar Stockholm en Oslo. 

Wilt u gezellig winkelen, dan lenen zowel Arvika als Karlstad zich daarvoor.